Založ si blog

Nesociálny zákon z dielne poslancov SMERu

Poslanci SMERu predložili zákon, ktorý zdaňuje chudákov, bohatší spoluobčania sú oslobodení.

Chudáci plaťte, bohatí nemusia
Včera som videl reportáž v komerčnej televízii o akomsi poplatku za rozvoj, ktorí sa bude platiť za zatepľovanie. Tak som sa na zákon 447/2015 o poplatku za miestny rozvoj pozrel bližšie. Predložili ho primátori Košíc a Žiliny, Raši a Choma, čo by mali byť odborníci… Obce dostali možnosť od 1.1.2017 stanoviť si akúsi daň za každý meter štvorcový novopostavenej stavby. Tento poplatok môže mať výšku od 10 do 35€ za m2. Z nepochopiteľných príčin sú zo zákona vyňaté rodinné domy do 150m2 plochy. Čiže ten kto nemá na poriadny pozemok za mestom a väčší domček s bazénom (150m je celkom dosť, pivnica ako podzemný priestor sa neráta), a vyjde mu ledva hypotéka malý na byt, nech platí. To je teda sociálne páni

Za zateplenie zaplatíte od 700 až do 2500 eur za byt navyše (66m2)
Ďalšia vec bola v TV reportáži, poplatok sa bude platiť aj za zatepľovanie, keďže je viazaný na vydanie stavebného povolenia – ktoré pri zateplení väčšinou potrebujete. Ako mohli toto navrhnúť dvaja primátori krajských miest? A opäť tu máme sociálny aspekt. Na Slovensku je stále veľa nezateplených bytových domov. Jednofarebná vláda SMERu podporovala ich zatepľovanie a obnovu, aspoň verbálne. Keď však príde k činom tak je to skôr opak. V nezateplených panelákoch sú poväčšine menšie byty vo väčšom počte. Tieto byty obývajú väčšinou ľudia s nižším sociálnym a ekonomickým statusom. Hlúpo povedané, kto na to má už zateplil alebo sa dávno odsťahoval. A týmto ľuďom vy idete hádzať na krk poplatok vo výške stoviek eur?  Uvedomujete si, čo ste spravili?

Pri pohľade z blízka sa nemôžem ubrániť dojmu, že z Vašej strany páni predkladatelia išlo len o prvý plán ako vyžmýkať peniaze pre samosprávy, aby ste boli za pekných pre kolegami starostami a primátormi. A to všetko tak, aby ste to stihli minúť do ďalších komunálnych volieb na kampaň.
Pekne ďakujeme pán socialisti.

 

Reportáž nájdete na adrese http://velkenoviny.joj.sk/archiv/2016-09-17-noviny-tv-joj od 25:00 minúty

Kapitalistický útok na dedičstvo našich súdruhov

05.01.2016

Súdružky a súdruzi.. 170 rokov družstevného hnutia na Slovensku uplynulo v novembri 2015. Konala sa pri tejto príležitosti aj konferencia za podpory pána súdruha Luboša Blahu a pána Pelegrinniho. Konferenciu pekne priblížil súdruh Lukáš Perný vo svojom blogu ešte v novembri. Nech si hovorí ktochce, čo chce, spoločné vlastníctvo malo niečo do seba. Celkovo, doba našich [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 25324x
Priemerná čítanosť článkov: 12662x

Autor blogu

Kategórie