Založ si blog

Nesociálny zákon z dielne poslancov SMERu

Poslanci SMERu predložili zákon, ktorý zdaňuje chudákov, bohatší spoluobčania sú oslobodení.

Chudáci plaťte, bohatí nemusia
Včera som videl reportáž v komerčnej televízii o akomsi poplatku za rozvoj, ktorí sa bude platiť za zatepľovanie. Tak som sa na zákon 447/2015 o poplatku za miestny rozvoj pozrel bližšie. Predložili ho primátori Košíc a Žiliny, Raši a Choma, čo by mali byť odborníci… Obce dostali možnosť od 1.1.2017 stanoviť si akúsi daň za každý meter štvorcový novopostavenej stavby. Tento poplatok môže mať výšku od 10 do 35€ za m2. Z nepochopiteľných príčin sú zo zákona vyňaté rodinné domy do 150m2 plochy. Čiže ten kto nemá na poriadny pozemok za mestom a väčší domček s bazénom (150m je celkom dosť, pivnica ako podzemný priestor sa neráta), a vyjde mu ledva hypotéka malý na byt, nech platí. To je teda sociálne páni

Za zateplenie zaplatíte od 700 až do 2500 eur za byt navyše (66m2)
Ďalšia vec bola v TV reportáži, poplatok sa bude platiť aj za zatepľovanie, keďže je viazaný na vydanie stavebného povolenia – ktoré pri zateplení väčšinou potrebujete. Ako mohli toto navrhnúť dvaja primátori krajských miest? A opäť tu máme sociálny aspekt. Na Slovensku je stále veľa nezateplených bytových domov. Jednofarebná vláda SMERu podporovala ich zatepľovanie a obnovu, aspoň verbálne. Keď však príde k činom tak je to skôr opak. V nezateplených panelákoch sú poväčšine menšie byty vo väčšom počte. Tieto byty obývajú väčšinou ľudia s nižším sociálnym a ekonomickým statusom. Hlúpo povedané, kto na to má už zateplil alebo sa dávno odsťahoval. A týmto ľuďom vy idete hádzať na krk poplatok vo výške stoviek eur?  Uvedomujete si, čo ste spravili?

Pri pohľade z blízka sa nemôžem ubrániť dojmu, že z Vašej strany páni predkladatelia išlo len o prvý plán ako vyžmýkať peniaze pre samosprávy, aby ste boli za pekných pre kolegami starostami a primátormi. A to všetko tak, aby ste to stihli minúť do ďalších komunálnych volieb na kampaň.
Pekne ďakujeme pán socialisti.

 

Reportáž nájdete na adrese http://velkenoviny.joj.sk/archiv/2016-09-17-noviny-tv-joj od 25:00 minúty

Kapitalistický útok na dedičstvo našich súdruhov

05.01.2016

Súdružky a súdruzi.. 170 rokov družstevného hnutia na Slovensku uplynulo v novembri 2015. Konala sa pri tejto príležitosti aj konferencia za podpory pána súdruha Luboša Blahu a pána Pelegrinniho. Konferenciu pekne priblížil súdruh Lukáš Perný vo svojom blogu ešte v novembri. Nech si hovorí ktochce, čo chce, spoločné vlastníctvo malo niečo do seba. Celkovo, doba našich [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 25319x
Priemerná čítanosť článkov: 12660x

Autor blogu

Kategórie